Budget og penge

SMS lån eller banklån – Hvad skal jeg vælge?

Kviklån eller banklån – Hvad skal jeg vælge?
Skal du låne penge men ved ikke rigtigt hvilken type lån du skal tage? Så er denne artikel noget for dig. Her i artiklen gennemgår vi nemlig kviklån og banklån som lånetype. Vi behandler både ulemper og fordele ved de to former for lån. Vi begynder med banklånet.

Banklån

Fordele

Der er en række fordele ved banklånet, hvis man skal sammenligne det med sms lånet. Et banklån har som regel en lavere ÅOP og lavere renter. Samtidig så skal man bestemt heller ikke glemme, at der er rig mulighed for at få personlig rådgivning om lige netop din økonomi, når du går til din bank for at vil låne penge. Det kan være en god fordel for dig, hvis du har lidt problemer med selv at få overblikket. Årsagen til at mange vælger bankerne er den personlige og nærværende oplevelse.

Ulemper

En klar ulempe ved et banklån er, at det bestemt ikke altid er lige nemt at blive godkendt til at tage et lån. Har du en fornuftig økonomi vil det for mange ikke være et problem. Det er mere, hvis du bor alene og måske ikke har verdens højeste indkomst. Fordelen med de personlige møder kan for mange blive for meget, og de ser det som en klar ulempe, fordi de ikke mener, at banken bør blande sig i ens økonomi. Om det er en fordel eller en ulempe er altså hvordan man vægter det.

Sms lån

Fordele

En af de helt store fordele ved et sms lån er den hurtige behandlingstid. Det er hurtigt at blive godkendt (eller afvist), og det vægter mange rigtig højt. Samtidig er det hele online, så du i princippet kan sidde derhjemme med morgenkaffen i hånden og underskrive din låneaftale. Du skal altså ikke op i banken for at sætte din signatur. Det klares hjemmefra. Mange vægter også anonymiteten enormt højt. Der er ingen personlige samtaler.

Ulemper

Man kommer ikke uden om at ulemperne ved et sms lån er de høje renter og gebyrer. Det er blevet bedre med årene men gebyr og renter er nu stadig i den høje ende, hvis man sammenligner med et banklån. Derfor vil ÅOP’en også som regel ende i den høje ende. En anden ulempe er, at du ikke rigtig får rådgivning omkring dit sms lån rki. Er det klogt at låne, eller bør jeg vente? Denne rådgivning kunne mange godt bruge, inden de tager et sms lån.

Der er fordele og ulemper ved det hele. Du skal selvfølgelig gøre op med dig selv, hvad du vægter højest, når du skal vælge mellem et sms lån eller et banklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.